Select your country

O plazemski tehnologiji

EN AT DE CZ HU SI SK HR 


O PLAZEMSKI TEHNOLOGIJI

Pošlji povpraševanje za ta izdelek!


Uporaba plazme vse bolj postaja sodoben tehnološki standard v različnih vejah industrije. Poleg tega pa je področje uporabe plazme eno najhitreje razvijajočih se tehnoloških področij.

Čeprav so fiziki in kemiki o plazmi začeli govoriti šele ne tako dolgo nazaj, pa s plazmo povezani fenomeni spremljajo človeštvo že od samih začetkov. Strele so človeku zagotovile ogenj, severni sij so si naši predniki razlagali z obstojem božanstev. Oba omenjena naravna pojava imata osnovo v plazemskih razelektritvah. 

Zgodovina eksperimentalne plazemske fizike sega nekaj stoletij v zgodovino, ko so okrog leta 1700 začeli s električnimi luminescenčnimi poskusi v izpraznjenih steklenih posodah. Leta 1747 je Benjamin Franklin izumil strelovod, Michael Faraday pa je prvi postavil tezo o štirih agregatnih stanjih, trdnem, tekočem, plinastem in ognju (plazmi) kot četrtem. Werner von Siemens je leta 1857 s svojim generatorjem ozona razvil prvo tehnično uporabo plazme.

Prelomni razvojni dosežki v tehnologiji svetil (neonska sevala, stekleni laserji, plazemski zasloni) in plazemski kemiji, na primer diamantnih prevlekah in plazemskem varjenju, imajo osnovo v zmožnosti tehnološkega obvladovanja četrtega agregatnega stanja in so postali integralni del vsakodnevnih proizvodnih procesov. Dandanes plazemska tehnologija močno vpliva na drastične spremembe tehnoloških procesov v industriji kakor tudi na področju higiene in medicine.

relyon plasma ima več desetletne izkušnje z razvojem in implementacijo specializiranih plazemskih komponent in sistemov za ročne in avtomatizirane procese. Specializirali so se na področju atmosferske plazme za ročno uporabo ali integracijo v avtomatizirane procese v industriji, raziskavah in razvoju, laboratorijih in medicinski tehnologiji.

Pulsed Atmospheric Arc Technology (PAA®-Tehnologija)
Uporaba atmosferske plazme v industrijskih aplikacijah se nezadržno širi. Podjetje relyon plasma razvija zelo kompaktne "šobne" plazemske generatorje, ki zagotavljajo dolgotrajno stabilno delovanje. Z uporabo unipolarnega pulznega visoko napetostnega vira in osno vrtinčastega toka v šobi PAA tehnologija zagotavlja plazmo brez nevarnosti ustvarjanja vročih točk.Pri PAA tehnologiji oblok z visoko frekvenco rotira v zgorevalni komori. Kljub visoki gostoti moči, je segrevanje šobe minimalno prav tako pa je erozija šob zelo majhna. PAA tehnologija omogoča nastavitve temperature v širokem področju. To tehnologijo uporablja PB3 generator plazme.

Piezoelectric Direct Discharge Technology (PDD® Tehnologija)
V podjetju relyon plasma so razvili posebej kompaktno tehnologijo neposrednega piezoelektrične razelektritve (v nadaljevanju PDD®). PDD® tehnologija je osnovana na neposredni električni razelektritvi s piezo električnim generatorjem. Pri tem se nizka vhodna napetost učinkovito transformira na način, ki zagotavlja da nastala visoka električna poljska jakost disociira in ionizira procesni plin (tipično zrak). Pri PDD tehnologiji je temperatura plazme tipično pri 320K, elektronska gostota pa se giblje od 1014 do 1016 m-3. PDD zagotavlja tipično hladno neravnovesno plazmo.

Lastnosti PDD® tehnologije omogočajo številne različne uporabe v medicinskih raziskavah, razkuževanju, odpravljanju neželenih vonjav in mikrobiologiji. V industriji se najpogosteje uporablja za aktivacijo površin in posledično izboljšanje omočenja barv, tinktur, lakov in lepil. To tehnologijo uporablja PZ2 Piezo Brush generator plazme. 
Video:

Pošlji povpraševanje za ta izdelek!

O PLAZEMSKI TEHNOLOGIJI
Hvala za vaše povpraševanje!
Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času!

© Copyright 2024 Ulbrich Group
domovproizvodinovicedownloadVideopartnerjio podjetjukazalo stranidisclaimerpogoji poslovanjapiškotkiISO certifikatQuality policyPolitika zasebnosti
Na vrh
https://www.ulbrich.si/,https://dir.ulbrich.si/,slo
Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po tvojem okusu, jih lahko onemogočiš. Če pa z brskanjem po strani nadaljuješ brez spreminjanja nastavitev, bomo razumeli, da se z uporabo piškotkov v celoti strinjaš.
Nastavitve piškotkovNADALJUJ Z OGLEDOM STRANI
NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Tudi mi uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. A brez skrbi - so domači.
Več o tem si lahko prebereš v Obvestilu o piškotkih, izklopiš ali vklopiš pa jih lahko spodaj.
SHRANI NASTAVITVE