Select your country

PIŠKOTKI

Ulbrich piškotki.

Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, ki shrani internetne nastavitve. Skoraj vse spletne strani uporabljajo tehnologijo piškotkov.

Tehnologija piškotkov se prenese s spletnega brskalnika ob prvem obisku spletne strani. Naslednjič, ko boste dostopali do te spletne strani iz iste naprave, se piškotek in podatki shranjeni v njem pošljeta nazaj na stran, ki ju generira (piškotki prve osebe) ali na drugo spletno stran, kateri pripadata (piškotki tretjih oseb). To omogoča spletni strani, da prepozna, ali ste že dostopali do te strani s tem brskalnikom.

Nekateri piškotki so lahko zelo koristni, saj izboljšujejo uporabniško izkušnjo, ko se vrnete na spletno stran, ki ste jo že večkrat obiskali. Dokler boste uporabljali isti terminal in isti spletni brskalnik, si bodo piškotki zapomnili vaše nastavitve za spletno stran. Piškotki prikažejo ponudbe primerne vašim osebnim interesom in potrebam. Glede na njihovo funkcijo in namen, lahko piškotke razdelimo v štiri kategorije: bistveni piškotki; izvedbeni piškotki; funkcionalni piškotki; in piškotki za namene trženja.

Na spletni strani Ulbrich, imate možnost soglašanja z uporabo piškotkov, zato, da lahko uporabljate vse funkcije na spletni strani brez omejitev. Če ne soglašate z uporabo piškotkov ali izključite uporabo piškotkov, lahko to povzroči funkcionalne omejitve. V primeru deaktiviranja, se ne razlikuje med piškotki prve osebe in piškotki tretjih oseb.

Kategorije

Glede na njihovo funkcijo in namen, lahko piškotke razdelimo v štiri kategorije: bistveni piškotki; izvedbeni piškotki; funkcionalni piškotki; in piškotki za namene trženja.

Bistveni piškotki
Bistveni piškotki so potrebni, zato, da lahko upravljate s spletno stranjo in uporabljate njene funkcije. Brez teh piškotkov ni mogoče zagotoviti funkcionalnost, na primer, ukrepi sprejeti med obiskom spletne strani se ne bodo ohranili, ko boste preklapljali med različnimi spletnimi stranmi.

Funkcionalni piškotki
Funkcionalni piškotki omogočajo spletni strani shraniti že vnesene podatke (na primer, uporabniško ime, jezik ali trenutno lokacijo) in ponujajo uporabniku boljše, bolj prilagojene funkcije. Na primer, stran ponudi informacije o lokalnih informacijah, če spletna stran uporablja piškotke za shranjevanje regije v kateri se uporabnik trenutno nahaja. Funkcionalni piškotki se uporabljajo tudi za omogočanje zahtevanih funkcij, kot so predvajanje videoposnetkov. Ti piškotki zbirajo anonimne podatke; ne morejo slediti uporabnikovemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Izvedbeni piškotki
Izvedbeni piškotki zbirajo informacije o tem, kako se uporablja spletna stran, o tem do katerih spletnih strani uporabnik najpogosteje dostopa ter informacije o napakah na določeni strani. Ti piškotki ne shranjujejo kakršnih koli informacij, ki bi omogočale identifikacijo uporabnika. Zbrane informacije so anonimne. Uporabljajo se samo za izboljšanje delovanja spletne strani in izboljšanje uporabniške izkušnje.

Piškotki za namene trženja
Piškotki za namene trženja se uporabljajo za ustvarjanje specifičnih oglasov, ki so pomembni za uporabnike in prilagojeni njihovim interesom. Uporabljajo se tudi za omejevanje pogostosti pojavljanja oglasov in izmeri učinkovitost oglaševalskih akcij, delujejo neodvisno od tega ali uporabniki obiščejo spletno stran ali ne. Te informacije se lahko delijo s tretjimi osebami, kot so na primer oglaševalci. Piškotki za boljšo usmerjenost oglaševanja so pogosto povezani s funkcijami na straneh tretjih oseb.

Uporaba piškotkov na www.ulbrich.si.

Spletna stran www.ulbrich.si kot večina spletnih strani ki jih obiščete, uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje tako za enkratne kot za večkratne obiske spletne strani. To vam omogoča, da hitro in enostavno preklapljate med stranmi, da shranite svoje priljubljene, da izmenjujete informacije prek socialnih omrežij, kot so Facebook ali Google+ ter uporabo Google Maps.

Piškotki so bodisi locirani na naši spletni strani (piškotki prve osebe) ali na drugi spletni strani katere vsebina se pojavlja na naši spletni strani (piškotki tretjih oseb). Na primer, naša spletna stran vsebuje delitvene gumbe, ki omogočajo uporabnikom, da delijo vsebino s svojimi prijatelji na socialnih omrežjih, kot sta Facebook in Twitter. Te tretje osebe lahko uporabljajo piškotke, če ste prijavljeni na njihovih straneh in, če obiščete našo spletno stran. ULBRICH nima vpliva na nastavitvah piškotkov na tej spletni strani. Prosimo, da obiščite spletno stran teh tretjih oseb, za pridobitev več informacij o njihovi uporabi piškotkov.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Na www.ulbrich.si, imate možnost, da dovolite ali zavrnete uporabo piškotkov-med piškotki prve in tretje osebe ni razlik. Če se strinjate, se lahko uporabljata obe vrsti piškotkov. Če zavrnete uporabo piškotkov, bodo piškotki prve osebe, ki so predmet odobritve izbrisani.

Prav tako lahko blokirate in izbrišete piškotke s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Večina brskalnikov vam omogoča, da upravljate s svojim piškotki z dovolitvijo ali zavrnitvijo vseh piškotkov ali dovolitvijo samo določene vrste piškotkov. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov najdete v funkciji ˝pomoč˝ v vašem brskalniku.

Če boste omejili uporabo piškotkov, ne boste mogli uporabljati vseh interaktivnih funkcij naše spletne strani.

Izvedbeni piškotki: sledenje uporabniku

Naša spletna stran uporablja Googlovo tehnologijo za zbiranje informacij o tem, kako uporabniki uporabljajo spletno stran in njene vsebine. Ulbrich uporablja te informacije za zagotovitev, da ponuja spletna stran dodano vrednost za obiskovalce-na primer, po vsebini je prilagojena vašim individualnim potrebam.

Uporaba Google-a vključuje zbiranje podatkov s pomočjo Google Analytics in Google Tag Managment, ki se nato anonimno obdelajo in shranijo na Google računalniški center v Evropi.Če želite v celoti onemogočiti pridobivanje podatkov s strani Google-a, lahko to storite z izpolnitvijo opt-out postopka na spletni strani Google: http://www.google.com/policies/privacy/. 

Če izbrišete vse piškotke, boste morali ponovno izvesti opt-out postopek. Enako velja, če boste to spletno stran obiskali iz drugega računalnika. Če so vaše varnostne nastavitve previsoke in piškotki blokirani, ne bomo mogli izpolniti vaše opt-out zahteve. V tem primeru boste o tem obveščeni in boste morali postopek opt-out ponoviti z nižjimi varnostnimi nastavitvami.
© Copyright 2024 Ulbrich Group
domovproizvodinovicedownloadVideopartnerjio podjetjukazalo stranidisclaimerpogoji poslovanjapiškotkiISO certifikatQuality policyPolitika zasebnosti
Na vrh
https://www.ulbrich.si/,https://dir.ulbrich.si/,slo
Uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. Če niso po tvojem okusu, jih lahko onemogočiš. Če pa z brskanjem po strani nadaljuješ brez spreminjanja nastavitev, bomo razumeli, da se z uporabo piškotkov v celoti strinjaš.
Nastavitve piškotkovNADALJUJ Z OGLEDOM STRANI
NASTAVITVE PIŠKOTKOV

Tudi mi uporabljamo piškotke, ki nam s pomočjo statistik pomagajo, da bo tvoja izkušnja tukaj ena najboljših. A brez skrbi - so domači.
Več o tem si lahko prebereš v Obvestilu o piškotkih, izklopiš ali vklopiš pa jih lahko spodaj.
SHRANI NASTAVITVE